黃金論壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

27/9 vs Ocean

2 posters

向下

27/9 vs Ocean Empty 27/9 vs Ocean

發表  朱西 周日 9月 28, 2008 2:03 am

小弟今日位子感缺乏... 搞到好似無咩參與防守...
進退失據~
掉界外球失誤兩次...
有一球由右邊走左去左邊...
小弟下次應該唔會再犯依d 低級錯誤...

還有什麼改善, 請大家告訴小弟...

朱西
訪客

回頂端 向下

27/9 vs Ocean Empty 回復: 27/9 vs Ocean

發表  Tang Hao 周日 9月 28, 2008 11:13 pm

對手係Ocean 7 呀, 呢場對手實力唔強, 我地都冇咩受過壓力, 大家表現都ok 啦.

今場我地都製造到唔少機會, 下次要入多幾球呀!!

朱西其實冇咩問題, 不過個人認為防守果時最好企係對方後面, 如果唔係對手俾直線要追番就可能有d 困難, 駿打後衛既時候都有同樣既問題, 可能係今場對手攻擊力唔強大家冇咩需要防守咁緊既關係啦, 不過當面對比較強既球隊就要留意一下.
Tang Hao
Tang Hao

文章數 : 54
注冊日期 : 2008-06-13

回頂端 向下

27/9 vs Ocean Empty 小弟既問題

發表  朱西 周一 9月 29, 2008 2:31 am

係... 我都覺... 小弟今場位子感不太好...

而且成日跑左上去等波到... 有機會下次應該會知道走左個位無人比or比唔到就會即刻返轉頭~

之後掉界外球又應該要果斷d~

比波都應該要果斷d, 唔好帶死個波...

朱西
訪客

回頂端 向下

27/9 vs Ocean Empty 回復: 27/9 vs Ocean

發表  小霖 周一 9月 29, 2008 6:47 pm

其實大家的表現都幾好
把握力都有提升
當然, 如果想再上一層樓的話
一定要加強控球時間
這樣是強化進攻的第一步

至於界外球方面, 其實我都被球證吹過..
講真大家都要留意, 因為呢個球證的特性是:

""狂吹界外球, 唔吹十二碼, 一嗌就有罰球...........""

球證是比賽的一部分, 不可忽視!!

小霖
訪客

回頂端 向下

發表  bestkeeperintheteam 周一 9月 29, 2008 11:19 pm

俾人delete左個留言,依家係咪玩野先?!
又話論壇,表達下意見都唔得=.=
咁我真係覺得豬西個樣都係一個關鍵嗎=.=

bestkeeperintheteam

文章數 : 9
注冊日期 : 2008-06-14

回頂端 向下

發表  力 周二 9月 30, 2008 1:54 am

對不起,小弟下半場中段抽筋,連累大家6打7。 pale

還有兩個空晒既射門,一球都入唔到,失望!

在中場仲係未融合到大家,希望下場會更好啦! Very Happy

訪客

回頂端 向下

發表  朱西 周二 9月 30, 2008 5:17 pm

全靠留力臭開d 對手... Shocked sor ar... 搞下gag姐... Cool

我們今場都做得幾好, 但如果要搵改善既地方:

我覺得傳波要再爽d, 好多時見到隊友空就比, 同唔好帶死個波先傳, 我一向覺得好多程況, 比波比空既隊員, 做撞場or something再傳波, 比自己帶波有效, 特別係自己帶波會影響節奏既時候, 更加唔應該帶死個波...

雖然小弟技術比較差同好似有d講緊廢話... 不過我覺得球隊應該可以再傳多d 波, 禁用個波會好d~

小弟都會盡量傳好d 波~ afro

朱西
訪客

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章